Adding javascript to get Insight analytics from HTML5 Help

This forum is for all Flare related Tips and Tricks.
Have a tip or trick you use while working in Flare? Share it here.

Adding javascript to get Insight analytics from HTML5 Help

Postby Yaacov on Tue Jun 19, 2018 9:48 pm

Hi,

My company uses Azur Insight to get UX information about our customers as it pertains to our product. I would like to add a javascript to my HTML5 Help project to get search and other analytic info about how the product's Help documentation is being used.
The HTML5 Help is not on the web, but is installed with the product on the customer's PC.
Any assistance would be appreciated.

Yaacov
Yaacov
Propeller Head
 
Posts: 31
Joined: Mon Aug 03, 2015 12:42 am

Re: Adding javascript to get Insight analytics from HTML5 He

Postby Dave Lee on Tue Jun 19, 2018 11:44 pm

If you've got the script ready, then just insert it in your master page using Insert > Script.
You can copy/paste the script, or add a link to a *.js file.
Dave Lee
Master Propellus Maximus
 
Posts: 5654
Joined: Mon Mar 05, 2007 8:33 am
Location: UK

Re: Adding javascript to get Insight analytics from HTML5 He

Postby Yaacov on Wed Jun 20, 2018 2:10 am

Thanks I tried to past the script above the <\head> tag in the code and it failed. The script was illegal, but I was able to save and at least start the build before it failed.
However, now the following appears at the top of all HTML 5 pages:
/*]]>*/

Deleting this in the code makes the code invalid.
Note, I am using Flare 2018 on Windows 10.

Any suggestions?

Yaacov
Yaacov
Propeller Head
 
Posts: 31
Joined: Mon Aug 03, 2015 12:42 am

Re: Adding javascript to get Insight analytics from HTML5 He

Postby Dave Lee on Wed Jun 20, 2018 3:03 am

It's hard to guess without seeing an example of your HTML with the inserted script.

If you use Insert > Script, it has to be javascript only, with no HTML <script> tags.

If you insert the script directly into Flare's text editor, then you need to add your own HTML <script> tags.
Dave Lee
Master Propellus Maximus
 
Posts: 5654
Joined: Mon Mar 05, 2007 8:33 am
Location: UK

Re: Adding javascript to get Insight analytics from HTML5 He

Postby Yaacov on Wed Jun 20, 2018 3:12 am

Okay, I found the answer.
You have to link to the script. If you copy and paste the code in the Script Code area, the incorrect characters appearing on the page.

Yaacov
Yaacov
Propeller Head
 
Posts: 31
Joined: Mon Aug 03, 2015 12:42 am


Return to Tips and Tricks

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest