No display of the build process

This forum is for all Flare related Tips and Tricks.
Have a tip or trick you use while working in Flare? Share it here.

No display of the build process

Postby lbeu on Fri Jul 05, 2019 5:14 am

Hello Forum

None Recently I have been shown no build process and warnings in the "Builds" dialog. Also, at the end of the build process, the output is no longer opened automatically.
I have to open the output via the target every time :( .

Does anyone have an idea?

Best regards, Udo
lbeu
Jr. Propeller Head
 
Posts: 6
Joined: Tue Feb 09, 2010 7:09 am

Re: No display of the build process

Postby Feebeegeebee on Fri Jul 05, 2019 7:00 am

Hi Udo,
Firstly, can you see the Builds window or is it not shown at all? If you can see the header, but that's all, you may have somehow set the window to Auto Hide.

Secondly, to launch your output automatically when the build finishes, select Tools > Options (or whatever the Ribbon equivalent is), go to the Builds tab and select the option View output after successful build.
This very often reverts to the default factory setting (off) when you install a new build.

Regards,
Feebeegeebee
------------------------------------------------------
Using Flare 2019 on Windows 10 (64-bit)
------------------------------------------------------
Feebeegeebee
Sr. Propeller Head
 
Posts: 164
Joined: Wed Aug 08, 2012 8:38 am
Location: UK

Re: No display of the build process

Postby lbeu on Mon Jul 08, 2019 1:52 am

Hi Feebeegeebee

The Build window appears. The option "View output after successful build" is activated.
Unfortunately the behavior is still the same. No display of build process and warnings.
I am at a loss.

Best regards,
Udo
lbeu
Jr. Propeller Head
 
Posts: 6
Joined: Tue Feb 09, 2010 7:09 am

Re: No display of the build process

Postby Feebeegeebee on Thu Jul 11, 2019 3:40 am

Hi Udo,
Sorry for the delayed reply. I have been away.
I'm scratching my head at this...

Have you done the usual steps of:
1. Closing Flare.
2. Browsing to the folder with your Flare project using Windows Explorer.
3. Deleting the Analyzer and Output folder (or moving the Output folder to a different location if you do not want to lose any previously built outputs).
4. Browsing into your Project folder and deleting the "Users" folder inside.
5. Reopening Flare and seeing if the problem is cleared up, remembering to check that the View output after successful build option is enabled afterwards (as it may revert to disabled).

Fingers crossed.
Feebeegeebee.
------------------------------------------------------
Using Flare 2019 on Windows 10 (64-bit)
------------------------------------------------------
Feebeegeebee
Sr. Propeller Head
 
Posts: 164
Joined: Wed Aug 08, 2012 8:38 am
Location: UK

Re: No display of the build process

Postby ChoccieMuffin on Thu Jul 11, 2019 6:13 am

What happens if you DON'T select that View output after successful build check box?
Started as a newbie with Flare 6.1, now using Flare 2019r1.
Report bugs at http://www.madcapsoftware.com/bugs/submit.aspx.
Request features at https://www.madcapsoftware.com/feedback ... quest.aspx
ChoccieMuffin
Senior Propellus Maximus
 
Posts: 2117
Joined: Wed Apr 14, 2010 8:01 am
Location: Surrey, UK

Re: No display of the build process

Postby lbeu on Mon Jul 15, 2019 4:16 am

Hi Feebeegeebee

I've executed all your tips. Unfortunately, the behavior is still the same.
I uninstalled Flare again and reinstalled it. That didn't help either.
I am still helpless :? . Maybe the support of MadCap can help me. I will ask there times.
Thank you very much for your help.

Best regards, Udo
lbeu
Jr. Propeller Head
 
Posts: 6
Joined: Tue Feb 09, 2010 7:09 am

Re: No display of the build process

Postby Feebeegeebee on Wed Jul 24, 2019 6:16 am

Hi Udo,
Sorry. I hadn't seen your reply.
I can't replicate what you're seeing, I'm afraid and I can't think what else could be causing this.
I guess it's worth contacting support to see if they can reproduce it or advise.
Regards,
Feebeegeebee
------------------------------------------------------
Using Flare 2019 on Windows 10 (64-bit)
------------------------------------------------------
Feebeegeebee
Sr. Propeller Head
 
Posts: 164
Joined: Wed Aug 08, 2012 8:38 am
Location: UK

Re: No display of the build process

Postby lbeu on Thu Sep 19, 2019 7:13 am

Hello again

The MadCap Suppoert has found the cause and a solution to the problem.
The problem was that Flare was not started with administrator rights. We solved the problem by starting Flare with administrator rights by default.
For this purpose we have set the flag "Run program as administrator" in the properties of the start file (Flare.exe).
Now everything works perfectly again. :D :D :D

Best regards, Udo
lbeu
Jr. Propeller Head
 
Posts: 6
Joined: Tue Feb 09, 2010 7:09 am


Return to Tips and Tricks

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests