Spaces disappearing between variables and snippets

This forum is for all Flare issues not related to any of the other categories.

Spaces disappearing between variables and snippets

Postby help_dude on Thu Feb 14, 2008 8:14 am

I have a Flare project that contains many variables and snippets. Often a space that I put - between two variables, or between a variable and a snippet, or between a variable/snippet and text - disappears, causing the generated target (chm or Word) to show two words together. I then go back into the source topic and see that the space I just put is gone. I even tried entering a space in notepad or text view to see if something was fishy with the code - still the same results. Strangely, this doesn't happen always for every snippet/variable occurrence. Does anyone have any idea why this could be? Is this a bug or something I'm doing wrong?
help_dude
Propeller Head
 
Posts: 10
Joined: Mon Jun 11, 2007 11:13 am

Re: Spaces disappearing between variables and snippets

Postby LTinker68 on Thu Feb 14, 2008 8:54 am

I seem to remember this being mentioned before, but I don't know if there was an easy solution. Instead of just hitting the space bar, try holding the SHIFT key down when you press the space bar. Instead of a normal space, it'll insert the code equivalent of a space. That might hold up better.

And make sure you submit a bug report about this. Report it at http://www.madcapsoftware.com/bugs/submit.aspx.
Image

Lisa
Eagles may soar, but weasels aren't sucked into jet engines.
Warning! Loose nut behind the keyboard.
LTinker68
Master Propellus Maximus
 
Posts: 7247
Joined: Thu Feb 16, 2006 9:38 pm

Re: Spaces disappearing between variables and snippets

Postby KevinDAmery on Thu Feb 14, 2008 9:00 am

I have seen this before (it also happens if you have two variables back to back). Basically, it seems that if you have two pieces of code side by side Flare ignores the space between them. I can confirm that Lisa's suggestion about inserting a non-breaking space does work in these cases.
Until next time....
Image
Kevin Amery
Certified MAD for Flare
KevinDAmery
Propellus Maximus
 
Posts: 1985
Joined: Tue Jan 23, 2007 8:18 am
Location: Darn, I knew I was around here somewhere...

Re: Spaces disappearing between variables and snippets

Postby doc_guy on Thu Feb 14, 2008 11:04 am

I can also confirm this. Both the bug and the recommended fix.
Paul Pehrson
My Blog

Image
User avatar
doc_guy
Propellus Maximus
 
Posts: 1978
Joined: Tue Nov 28, 2006 11:18 am
Location: Crossroads of the West

Re: Spaces disappearing between variables and snippets

Postby help_dude on Thu Feb 14, 2008 12:46 pm

LTinker68 wrote:I seem to remember this being mentioned before, but I don't know if there was an easy solution. Instead of just hitting the space bar, try holding the SHIFT key down when you press the space bar. Instead of a normal space, it'll insert the code equivalent of a space. That might hold up better.

And make sure you submit a bug report about this. Report it at http://www.madcapsoftware.com/bugs/submit.aspx.


Thanks for everyone's feedback on this! the SHIFT space bar works like a charm. I submitted a bug report on it.
help_dude
Propeller Head
 
Posts: 10
Joined: Mon Jun 11, 2007 11:13 am

Re: Spaces disappearing between variables and snippets

Postby pdenchfield on Thu Sep 04, 2008 9:29 am

Great information, guys! Thanks! The SHIFT+SPACE workaround works great.
User avatar
pdenchfield
Propellus Maximus
 
Posts: 574
Joined: Tue Oct 03, 2006 7:56 am
Location: Seattle, WA

Re: Spaces disappearing between variables and snippets

Postby stealth94rt on Wed Nov 09, 2022 12:16 pm

So this problem/bug has been around since 2008 (and maybe before that). It's now almost the end of 2022 and it's still not fixed?! The non-breaking space is a workaround not a solution. Madcap - please fix it!
stealth94rt
Propeller Head
 
Posts: 41
Joined: Thu Feb 02, 2006 2:10 pm

Re: Spaces disappearing between variables and snippets

Postby Nita Beck on Wed Nov 09, 2022 1:16 pm

stealth94rt wrote:So this problem/bug has been around since 2008 (and maybe before that). It's now almost the end of 2022 and it's still not fixed?! The non-breaking space is a workaround not a solution. Madcap - please fix it!

I hear your frustration, I really do. But these are peer-to-peer forums, and MadCap doesn't hang out here on a regular basis. (Whether they should is another matter.) To register your frustration with MadCap, you'll need to submit a bug report... I realize that others already have, for years, but this is a case of the squeaky wheel getting the grease.
Nita
Image
Content Strategist / Information Architect / Flare Consultant: http://beck-communications.com
Manager, Rochester Flare User Group: http://www.facebook.com/RochesterFlareUserGroup
Nita Beck
Senior Propellus Maximus
 
Posts: 3590
Joined: Thu Feb 02, 2006 9:57 am
Location: Pittsford, NY

Re: Spaces disappearing between variables and snippets

Postby paul_collins on Tue Nov 22, 2022 8:45 am

I've raised this bug at least twice. For me it mostly happens when copy-pasting in the XML editor or when snippetizing existing content (which is a really tough one to spot at the time it happens).

The most recent response back in March was "After looking further into the issue, I have found that this bug has been reported multiple times. There is a bug report #139505 for this behavior, which you are already attached to, that is currently in the "Pending Development" stage".
paul_collins
Propeller Head
 
Posts: 22
Joined: Thu May 22, 2014 7:25 am

Re: Spaces disappearing between variables and snippets

Postby ChoccieMuffin on Thu Nov 24, 2022 2:46 am

It's not just between variables and snippets, it's between two things that are formatted. For example I have lots of instances where I have "Click [Option] [Icon]", where [Option] is the name of a button, formatted with a span, and [Icon] is an image. In the Code Editor this looks like this:

click <span class="UI">Delete</span> <img src="../Images/Icon_Delete_X.png" class="Icon" />.

But sometimes (not always!) the space that I absolutely DEFINITELY insert between the first span and the image is removed. The bodge is to make sure I press Shift-Space for that space, so I get a non-breaking space (&#160; in Code Editor) between the span and the image, but it shouldn't be necessary. I think I feel another bug report coming on...

EDIT: Bug submitted, #S076078
Started as a newbie with Flare 6.1, now using Flare 2022.
Report bugs at http://www.madcapsoftware.com/bugs/submit.aspx.
Request features at https://www.madcapsoftware.com/feedback ... quest.aspx
ChoccieMuffin
Senior Propellus Maximus
 
Posts: 2581
Joined: Wed Apr 14, 2010 8:01 am
Location: Surrey, UK


Return to Flare's General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 4 guests