Annoying error message: "MadCap has stopped working"

This forum is for all Flare issues not related to any of the other categories.

Annoying error message: "MadCap has stopped working"

Postby oelgoetz on Tue Jan 09, 2018 10:44 am

FlareShutdownError.png

Since I've updated to Flare 2017 every time I open multiple instances of Flare, an error occurs every time when I shut them down again.
As I use a lot of project merging, I often have to work with mutliple Flare instances.
Until now I haven't seen any negative side effects (e.g. loosing unsaved data, or problems when the Flare project is re-opened).
Nevertheless this behavior is annoying and the fact that I haven't seen side effects yet does not mean that in fact there are some that I haven't detected yet.

Is there anybody out there who experiences(d) the same and has a suggestion how to fix it?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
oelgoetz
Propeller Head
 
Posts: 21
Joined: Wed Jun 23, 2010 8:04 am

Re: Annoying error message: "MadCap has stopped working"

Postby SteveS on Tue Jan 09, 2018 2:52 pm

dotNET framework?

Check you are running the latest version...
Image
Steve
Life's too short for bad coffee, bad chocolate, and bad red wine.
SteveS
Propellus Maximus
 
Posts: 1896
Joined: Tue Mar 07, 2006 5:06 pm
Location: Adelaide, far side of the world ( 34°56'0.78\"S 138°46'44.28\"E).

Re: Annoying error message: "MadCap has stopped working"

Postby oelgoetz on Wed Jan 10, 2018 1:04 am

Thanks Steve, I have .NET Fw 4.7, last updated 11-27-2017. I think that is the latest version ...
oelgoetz
Propeller Head
 
Posts: 21
Joined: Wed Jun 23, 2010 8:04 am

Re: Annoying error message: "MadCap has stopped working"

Postby RamonS on Wed Jan 10, 2018 5:32 am

The latest version is 4.7.1 and it broke some stuff for me. You may want to look if 4.7.1 is installed and remove it.
RamonS
Senior Propellus Maximus
 
Posts: 4247
Joined: Thu Feb 02, 2006 9:29 am
Location: The Electric City

Re: Annoying error message: "MadCap has stopped working"

Postby trent the thief on Wed Jan 10, 2018 5:48 am

Ramon, we're using on 4.6.01590 and it works alright, albeit a bit laggy at times. Do you think upgrading .NET would fix that?
Trent.

Certifiable.

Image

umm..
I meant MAD Certified.

Official Propeller Beanie Owner :-)
trent the thief
Sr. Propeller Head
 
Posts: 446
Joined: Wed Feb 01, 2006 6:21 am
Location: Off in the dark....

Re: Annoying error message: "MadCap has stopped working"

Postby RamonS on Wed Jan 10, 2018 10:48 am

Still, there seems to be something to 4.7.1 that causes previously working applications to fail.


Right, "Microsoft Inside."
RamonS
Senior Propellus Maximus
 
Posts: 4247
Joined: Thu Feb 02, 2006 9:29 am
Location: The Electric City

Re: Annoying error message: "MadCap has stopped working"

Postby pdenchfield on Fri Jan 26, 2018 10:46 am

Thanks - I just opened a case with support (126440) as I'm experiencing the same issue. The error message happens pretty much every time I exit Flare, and then my cursor stops responding for several seconds. When I click OK to dismiss the error, it often shows up again... ARRGGHH

EDIT: Support got back to me quickly. I was instructed to delete the madcap registry keys and the madcap folder under appdata/roaming. So far, the problem appears to be resolved. But it's annoying to lose all my "recent projects" and last-viewed files in a project and UI preferences.... AND all my ftp logins for publishing.... UPDATE: I was informed that I can try restoring the madcap registry keys from backup to get my preferences and everything back and it might work if the keys were not corrupted. I am already reinstating my preferences and all manually so I did not attempt this. UPDATE AGAIN: Unfortunately, still experiencing this issue after closing down Flare for the day.... working in 3 different projects / problem didn't occur till I shut down Flare. ARRGGHHH
User avatar
pdenchfield
Propellus Maximus
 
Posts: 574
Joined: Tue Oct 03, 2006 7:56 am
Location: Seattle, WA

Re: Annoying error message: "MadCap has stopped working"

Postby CMatejka on Wed Apr 11, 2018 6:57 am

We also have a writer experiencing this issue - has a permanent solution been identified yet?

Is it a combination of rolling back .NET to 4.6.X and removing the MadCap Software appdata\roaming folder, or is there something else that has worked for you?
CMatejka
Jr. Propeller Head
 
Posts: 2
Joined: Thu Feb 13, 2014 3:54 pm
Location: Nebraska


Return to Flare's General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests