False positive on missing link to a variable set

This Forum is for General Issues about Analyzer

False positive on missing link to a variable set

Postby mpytlak on Tue May 17, 2016 6:38 am

Hi all,

Analyzer is reporting that many of our TOCs are missing a link to a variable set that does not exist in the project. What we have tried so far without luck:

1. Per a similar reported issue (https://forums.madcapsoftware.com/viewtopic.php?f=38&t=21527) - deleted the contents (including hidden content) at C:\Users\[your_username]\AppData\Local\MadCap Software\Analyzer.
2. Used Analyzer to fix the broken link - Check the TOC out of source control, point the link to the only variable set in the project, and check the TOC back into source control.

What also has me scratching my head is how a TOC is referencing a variable set at all. To the best of my knowledge, I thought that targets and topics reference variable sets, not TOCs.

Has anyone experienced this? Any insight is appreciated. Thanks in advance.

Flare version 11.1.2
Analyzer version 9.
mpytlak
Jr. Propeller Head
 
Posts: 8
Joined: Wed Sep 16, 2015 11:56 am

Re: False positive on missing link to a variable set

Postby Nita Beck on Tue May 17, 2016 9:32 am

Have you opened the TOC in the Internal Text Editor and searched for references to the missing variable set? I'm not saying you'll find anything, but it's another avenue to pursue.

Re how a TOC might reference a variable set in the first place? Variables may be used in TOC entries.
Nita
Image
Content Strategist / Information Architect / Flare Consultant: http://beck-communications.com
Manager, Rochester Flare User Group: http://www.facebook.com/RochesterFlareUserGroup
Nita Beck
Senior Propellus Maximus
 
Posts: 3037
Joined: Thu Feb 02, 2006 9:57 am
Location: Pittsford, NY

Re: False positive on missing link to a variable set

Postby mpytlak on Tue May 17, 2016 11:05 am

That did the trick. Thank you very much.

Turns out we were overlooking the TOC label.
mpytlak
Jr. Propeller Head
 
Posts: 8
Joined: Wed Sep 16, 2015 11:56 am

Re: False positive on missing link to a variable set

Postby BrianBXYPRO on Thu Jun 14, 2018 10:56 am

I don't have Analyzer but I'm getting something similar. I imported FrameMaker files into a project and now when I open the Link Viewer I get a broken link to a variable set that doesn't exist. :?: The link looks like this:

Code: Select all
/Project/<VariableSets/<variables file that does not exist.flvar>


The options to open the file and view the links are grayed out. Also, I've opened up the topic and TOC files in the text editor but there are no references to that file. Any ideas?

Thanks,
Brian

Edit: I tracked down the problem by opening the topics in the text editor and ignoring the "flvar" extension. Unfortunately, during the Frame to Flare conversion dozens of variables and many cross-references got messed up and now point to that file that doesn't exist :( .
Flare ( :flare: ) v12, Windows 10
BrianBXYPRO
Propeller Head
 
Posts: 23
Joined: Tue May 03, 2016 12:04 pm
Location: Simi Valley, CA


Return to Analyzer's General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests