Cannot save new conditions and variables using r3 version

This forum is for Single-Sourcing your Flare content to multiple outputs.

Cannot save new conditions and variables using r3 version

Postby Mabs on Sun Feb 28, 2021 9:20 pm

Hi Everyone,

I am using the r3 version of Flare and I came across some issues with conditions and variables. Every time I add a condition/variable, an error pops up (the "encountered problem" window).
Anyone have fixes? Badly need your help on this.

Mabs
Mabs
Jr. Propeller Head
 
Posts: 5
Joined: Thu Jan 25, 2018 2:31 am

Re: Cannot save new conditions and variables using r3 versio

Postby doloremipsum on Mon Mar 01, 2021 8:33 pm

I'm not having any problems with that on my installation... It sounds like a bug you should report to Madcap.

If you need a workaround before Madcap gets back to you, you could open the file you need to edit in Notepad++ or a similar text editor and code the new variables/conditions into the XML yourself. You should be able to copy the existing items in the file and make any necessary edits.
neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit - sed saepe cum dolor apud multos callidos mutuetur, reduci potest.
doloremipsum
Sr. Propeller Head
 
Posts: 170
Joined: Mon Aug 26, 2019 2:11 pm

Re: Cannot save new conditions and variables using r3 versio

Postby Mabs on Tue Mar 02, 2021 11:21 pm

Thanks! Still haven't heard from MadCap but at least I have a workaround.
Mabs
Jr. Propeller Head
 
Posts: 5
Joined: Thu Jan 25, 2018 2:31 am

Re: Cannot save new conditions and variables using r3 versio

Postby robdocsmith on Wed Apr 07, 2021 9:26 pm

The error window pops up most commonly for me when there's an inconsistent file. Either I've fiddled with some page's code in the XML Editor or I've done something wrong outside of Flare (I use Python scripts to autogenerate some topics and files). Sadly the error isn't necessarily clear where the issue is. However, since you get it when opening/editing/saving the variables or conditions, I'd start there and carefully check the variable and condition definition files with a fine toothed comb in a text editor. A misplaced angle bracket or missing quote mark or closing tag are the most obvious things. Beyond that, have a look at other files you might have modified recently.

Not sure why the window should pop up with a new version, unless as part of the upgrades they've tightened up some error checking in the background.
robdocsmith
Propeller Head
 
Posts: 98
Joined: Thu May 24, 2018 3:11 pm


Return to Single-Sourcing

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests