Images and CSS not being found on some Windows machines

This forum is for all Flare issues related to the Microsoft HTML Help target.
This target produces "CHM" files in the output.

Images and CSS not being found on some Windows machines

Postby dwingert on Wed May 01, 2019 12:44 pm

I have been asked to look into this for my company's documentation team.

They create a .chm file which contains images and style sheets. Every time they use the app that the help is for, the help gets downloaded to a Windows temp directory on the user's pc.

On some Windows machines when the user opens the help everything in it looks fine. All of the embedded imaged show up and the fonts, etc. are what is expected. On other Windows machines the same help file has default formatting (instead of ours) and all of the images are missing. The actual topics still display though. It seems like all of the links for css files and image files are not working.

I renamed the .chm file to .zip and uncompressed it. Everything is there. I did notice that the actual folders and file names are all lower case even though the links in the .htm files are mixed case. On Windows I don't expect this to matter though.

I tracked down one link of an image to see what it looks like.
<img src="ms-its:Policy_Config_Help.chm::/Resources/Images/PolicyEditor.png" class="NoThumbnailHyperlinkedImage" />

I don't know understand the src path. What is "ms-its"? I'm guessing that the :: part is telling something to look in directory below where the .chm file itself is. The links with these types of src paths all seem to not be working on some user's computers. But they do work on other user's computers.

Anyone know what is going on.

Thanks,
David Wingert
dwingert
Jr. Propeller Head
 
Posts: 2
Joined: Wed May 01, 2019 7:34 am

Re: Images and CSS not being found on some Windows machines

Postby Psider on Wed May 01, 2019 6:57 pm

"ms-its" is a bit like "file" or "http". I forget what the specifics are, but something to do with MS file formats, possibly only chms.

Basically the src is telling you the path to find the image inside the chm file.

It's possible you've run in to security features which make chm files almost unusable on the internet or intranet, or downloaded from either. The symptoms don't seem quite right, but it's the only idea I have at the moment. Have a look at the information on this page to see if it helps. Do note that a number of the solutions may not work any more, either.
http://kb.helpwaregroup.com/ms-html-hel ... s-break-hh


Oh, one more idea: maybe the necessary dlls aren't registered correctly by the application:
http://kb.helpwaregroup.com/ms-html-hel ... iagnostics
Psider
Propellus Maximus
 
Posts: 571
Joined: Wed Jul 06, 2011 1:32 am

Re: Images and CSS not being found on some Windows machines

Postby dwingert on Thu May 02, 2019 2:20 pm

Thanks for the information and suggestions.

Unfortunately MJ's Diagnostics is identified as containing a virus by my employer's virus scanner. It won't let me use it.

I've had the coworker who has the problem on her pc try some things with IE's cache. That hasn't helped.
dwingert
Jr. Propeller Head
 
Posts: 2
Joined: Wed May 01, 2019 7:34 am

Re: Images and CSS not being found on some Windows machines

Postby doc_guy on Thu May 02, 2019 4:09 pm

I'd give MadCap Support a call and see if they have seen anything like this, or if they have any suggestions for you. That's the best I got. Sorry.
User avatar
doc_guy
Propellus Maximus
 
Posts: 1946
Joined: Tue Nov 28, 2006 11:18 am
Location: Crossroads of the West


Return to Microsoft CHM Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests