Problem viewing CSH

This forum is for all Flare issues related to the HTML5, WebHelp, WebHelp Plus, and Adobe Air Targets

Problem viewing CSH

Postby NickC on Thu Sep 18, 2008 7:47 am

I have a problem with our CSH.

When I test any CSH link in FireFox (and IE) from our web application I get the message:

Not Found

The requested URL /rebranding/help/en_GB/null../Subsystems/sbx_user_guide_en/Content/USER_GUIDE_EN/my_topic.htm was not found on this server.

Apache/2.0.63 (Unix) mod_ssl/2.0.63 OpenSSL/0.9.8b PHP/4.3.11 with Suhosin-Patch Server at HOSTNAME Port 443



The url from "Subsystems" onwards is correct but when tested I get the "null.." added on therefore invalidating the address. I've tried all sorts of variants but none work. Sometimes I see a "null" or "null.." sometimes not (but then the address is truncated). I have a French version of this project whose CSH does work and yes, AFAIK, the structure is identical!

The csh links are all functional in Flare.
I'm imagining it could be a javascript error but in which file and where?
NickC
Propeller Head
 
Posts: 39
Joined: Fri Aug 10, 2007 5:21 am
Location: Angers, France

Re: Problem viewing CSH

Postby LTinker68 on Thu Sep 18, 2008 7:53 am

Is your app calling to the appropriate _CSH.htm version of your help file (e.g., default_CSH.htm)?

Also, did you leave the _Left.htm file (e.g., default_Left.htm) on the server? The CSH call has to call the _CSH page and something happens that switches the URL to the _Left page. I don't know exactly what's going on, but I see it happening on the MadCap knowledgebase. For instance, click on this link and watch the URL change from _CSH to _Left --> http://kb.madcapsoftware.com/default_CSH.htm#GEN1019F

If you didn't upload the _Left file to the server then maybe it can't resolve the URL the way it needs to.
Image

Lisa
Eagles may soar, but weasels aren't sucked into jet engines.
Warning! Loose nut behind the keyboard.
LTinker68
Master Propellus Maximus
 
Posts: 7245
Joined: Thu Feb 16, 2006 9:38 pm

Re: Problem viewing CSH

Postby NickC on Thu Sep 18, 2008 8:19 am

Thanks Lisa

When testing the links I noticed the switch to the default_Left.htm (which does exist on the server). I checked this file (and the other default files) but I still get the same "null" message...
NickC
Propeller Head
 
Posts: 39
Joined: Fri Aug 10, 2007 5:21 am
Location: Angers, France

Re: Problem viewing CSH

Postby RamonS on Thu Sep 18, 2008 8:31 am

Can you post the CSH call that the application makes? Maybe there is just a ".." too many in there. Also, what does the Apache log claim is was asked to serve up?
RamonS
Senior Propellus Maximus
 
Posts: 4291
Joined: Thu Feb 02, 2006 9:29 am
Location: The Electric City

Re: Problem viewing CSH

Postby NickC on Thu Sep 18, 2008 9:01 am

From the application here is an example of a CSH call which works (French version):

https://doc/rebranding/help/fr_FR/Defau ... er_Blue_FR

In the English version it would be (with the additional "null" added by a mysterious other!) :

https://doc/rebranding/help/en_GB/Defau ... er_Blue_EN


The Apache Server says the following :

Sep 18 17:55:12 doc httpd[1600]: [error] [client 172.16.10.112] File does not exist: /synerway/web/rebranding/help/en_GB/default.xml, referer: https://doc/rebranding/help/en_GB/Default_CSH.htm

Sep 18 17:55:14 doc httpd[692]: [error] [client 172.16.10.112] File does not exist: /synerway/web/rebranding/help/en_GB/null.., referer: https://doc/rebranding/help/en_GB/Skin/Navigation.htm

HTH!
NickC
Propeller Head
 
Posts: 39
Joined: Fri Aug 10, 2007 5:21 am
Location: Angers, France

Re: Problem viewing CSH

Postby RamonS on Thu Sep 18, 2008 9:05 am

So, how does the call for the English version get compiled? When the call gets put together something slips the null in there. First place I'd look is the application code.
RamonS
Senior Propellus Maximus
 
Posts: 4291
Joined: Thu Feb 02, 2006 9:29 am
Location: The Electric City

Re: Problem viewing CSH

Postby NickC on Thu Sep 18, 2008 1:55 pm

I'm inclined to agree with you but you know how it is sometimes with developers - they take one look and say that it's on your side of the field !
NickC
Propeller Head
 
Posts: 39
Joined: Fri Aug 10, 2007 5:21 am
Location: Angers, France

Re: Problem viewing CSH

Postby LTinker68 on Thu Sep 18, 2008 2:13 pm

NickC wrote:I'm inclined to agree with you but you know how it is sometimes with developers - they take one look and say that it's on your side of the field !

Or worse, "But it's fine on my machine!" :?
Image

Lisa
Eagles may soar, but weasels aren't sucked into jet engines.
Warning! Loose nut behind the keyboard.
LTinker68
Master Propellus Maximus
 
Posts: 7245
Joined: Thu Feb 16, 2006 9:38 pm

Re: Problem viewing CSH

Postby bbuchko on Mon Sep 29, 2008 1:54 pm

I'm having the same problem and am desperately looking for a solution. The same URL works on the help I compiled pre-4.0 but not now, even though the paths and folder structure have not changed, just the content.
Bob Buchko
Technical Communicator
Corporate Trainer
Flare Noob
User avatar
bbuchko
Propeller Head
 
Posts: 59
Joined: Wed Jul 02, 2008 1:32 pm
Location: Raleigh, NC

Re: Problem viewing CSH

Postby RamonS on Mon Sep 29, 2008 6:40 pm

This thread is about a different issue and has nothing to do with 3.1 / 4 differences in Flare.
RamonS
Senior Propellus Maximus
 
Posts: 4291
Joined: Thu Feb 02, 2006 9:29 am
Location: The Electric City

Re: Problem viewing CSH

Postby bbuchko on Tue Sep 30, 2008 6:44 am

My mistake.
Bob Buchko
Technical Communicator
Corporate Trainer
Flare Noob
User avatar
bbuchko
Propeller Head
 
Posts: 59
Joined: Wed Jul 02, 2008 1:32 pm
Location: Raleigh, NC


Return to Web-based Outputs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests